Gulistävling

Home/Gulistävling

Gulistävlingen 2016

En gemensam tävling

Gulistävlingen arrangeras av HF tillsammans med fakultetens alla föreningar. HF koordinerar tävlingen och arrangerar de större evenemangen som ingår i den, medan de andra föreningarna ordnar mer ämnesspecifika evenemang och är med på t.ex. HFs gulisintagning.

Kom igång

Tävlingen är ett sätt för dig som gulis att få en bra start på studielivet. Genom de olika evenemangen som ingår i tävlingen garanterar vi att du lär känna studerande från många olika ämnen. På så sätt hjälper vi dig att bygga grunden till ditt framtida nätverk av olika kontakter - du lär känna människor som på olika sätt hjälper dig förgylla din studietid!

Hitta rätt

Genom gulistävlingen får du lättare att hitta till de evenemang som passar bäst för dig som gulis. Under hösten bombarderas du av massvis med information, och gulistävlingen är ett sätt för dig att kunna koncentrera dig på de viktigaste evenemangen.

Grunderna

Gulispass

Den viktigaste delen av gulistävlingen är gulispasset. Gulispasset är ett fyrsidigt kort i storlek med ett bankkort, som delas ut under föreningens presentation för gulisar i auditorium Armfelt. I gulispasset samlar du arrangörers underskrifter som fungerar som ”stämplar” och visar att du har deltagit på ett evenemang, som ger dig poäng. Du ska alltså komma ihåg att ha med gulispasset på evenemang för att få poäng, och se till att hålla gulispasset såpass intakt att det går att läsa i slutet av gulistävlingen.

Evenemang och poäng

Förutom de evenemang som står färdigt inskrivna i gulispasset, får du poäng för de flesta av HumFens eller någon av fakultetens föreningars evenemang under gulistävlingens första del. Du får två poäng per evenemang, och när du har samlat ihop 24 poäng har du rätt att bära Supergulis-halarmärket. Halarmärket hämtas från vårt kansli, och kom ihåg att ha med ditt gulispass för att bevisa att du verkligen fått tillräckligt många poäng.

Underskrifter

En underskrift är giltig bara om det är en underskrift av en av arrangörerna på ett evenemang. Underskriften består av evenemangets namn, som skrivs högst upp i rutan, tillsammans med datum, och den egentliga underskriften längst ned.

Del ett

24.8 – 9.10

Gulistävlingen börjar samma dag som studieorienteringsveckan inleds.

Ämnesföreningsvis

Under den första delen av gulistävlingen tävlar du i första hand mot de andra gulisarna inom ämnesföreningen för ditt ämne. Det är bara den med flest poäng inom sin egen ämnesförening som kommer vidare till den andra delen! Är du osäker på vilken din ämnesförening är? Kolla in Vår familj på framsidan! Där ser du också vilka föreningar (förutom HumFen) som är med i gulistävlingen.

Avslutning

Den första delen avslutas den 9 oktober, då du senast ska ha lämnat in gulispasset till din ämnesförenings styrelse för poängräkning. Din ämnesförening meddelar sedan er gulisar och HumFen om vem som har vunnit den första delen och kommit till den andra delen, alltså finalen.

Del två

Finalister

Den andra delen av gulistävlingen når bara de som har flest poäng inom sin förening, alltså de som vinner deltävlingarna. Totalt blir det alltså 16 finalister som får tävla i den stora finalen för sin ämnesförening. I finalen behöver finalisterna allt stöd de kan få, så även om du inte kom till final kan du hjälpa en kompis från samma ämne att klara sig bättre i den!

Final

Gulistävlingens Final

16.10.2015
21:00
Gulistävlingens Final
Regular (Gratis)
Antal
Styckepris
Totalt
0,00
0,00
Anmäler dig till evenemanget...
Hurra!
Kul att du är på väg. Vi ses! :)

Pris

Vinnaren i finalen får ett pris till ett värde av 50€, den som kommer på andra eller tredje plats får ett mindre pris. Förutom det materiella priset får också vinnaren ära och berömmelse i form av titeln Årets Gulis!

 Tidigare vinnare

Ida Holm
Årets Gulis 2016

Nikolai Salonen
Årets Gulis 2015

Linnea Andersson
Årets Gulis 2014

Ida Känsäkangas & Branko Lampi
Årets Gulisar 2013

Robert Kangas
Årets Gulis 2012